Reilun tunnin mittaisella rauhallisella lenkillä Pönttövuoressa, ihanan keväinen sää. Yöllä oli kuitenkin ollut pakkasta, ja Hessu nautiskeli hankikannosta ja kieri (!) lumessa; aurinkoisella tiellä sille tuli jo kuuma! Jääriitteisessä lätäkössä oli myös kiva tallustella.

Automatkalla katselin peltoja: viime kesän jälkipellot ovat jo suurelta osin lumettomia, kunhan vähän vielä kuivuvat ja joutsenet muuttavat kauemmas, päästään hommiin. Tuskin maltan odottaa.

Lenkin jälkeen tein sille jälkiesinetreenin: 5 esinettä joista vain viimeisessä oli sisällä lihapulla. Osa esineistä oli ennen käyttämättömiäkin. Ensimmäiselle esineelle tullessaan Hessu pysähtyi, ja vähän venytteli, annoin maahankäskyn ja se totteli heti. Neljä seuraavaa se ilmaisi ihan itse!!! Maahanmenot olivat lisäksi ihan suoria kulkusuuntaan nähden! Nyt pääsimme jo vähän treenaamaan myös sitä maassa pysymistä, nostelin esineitä korkealle ja palkkailin Hessua maahan. Tarkkailin myös jatkolähetystä: ainakin nyt joudun ottamaan taka-askeleen ottaakseni liinasta kiinni, ja Hessu lähtee heti kun otan liinasta tuntuman. Voikohan sen sitten tehdä niin? Täytyy kysyä joltakulta joka tuntee paremmin erikoisjäljen arvosteluperiaatteita, tännekin saa kommentoida jos joku lukija tietää!