En halunnut tehdä hessulle metsäjälkeä kun ajattelin "peltokuurittaa" sen, joten pieni esineruutuharjoitus sen sijaan. 50 metriä syvä alue, alusta n. 10 metriä leveä mutta lopussa/välillä varmaan leveämpikin. Yksi vieras esine (lapanen) joka tosin oli ollut hetken minullakin hallussa, ihan takakulmassa.
Kummallisesti se hessu vaan heti tiesi mitä ollaan tekemässä kun liivit puettiin päälle. Minun piti leikittää sitä vanhalla esineruutulelulla jota käytin silloin kun vielä treenattiin hakua, mutta unohdin. Ko. lelu jäi pois kun hakutreenit lopetettiin, eikä pelkoa lajien sekoittamisesta enää ollut. Senhän huomasi kun viime syksynä pitkästä aikaa hakuiltiin: Hessu luuli olevansa esineruudussa!
Nyt kuitenkin siis ihan "oikealla asialla". Upposi metsän siimekseen enkä oikeastaan edes katsonut mitä se siellä touhusi, kohta se jo tuli lapanen suussa näkyviin. N. 15 metriä ennen minua se pudotti esineen, kävi pissalle ja alkoi kuopimaan maata. Ja tuli pois, ilman esinettä. Heh-heh.
Uusilla lähetyksillä se kyllä juoksi aluetta ympäri ja kauempanakin, aivan kuin olisi oikein kiertänyt esineen. Aikansa juoksenneltuaan se sitten toi sen, ja ihan tohkeissaan.
Meinasikohan Hessu että harjoitus oli liian helppo ja keksi omaa kivaa siksi?