Pari kertaa olen nyt kokeillut Hessun kanssa seuraamista imuuttamalla. Se ei oikein toimi... Makupalat vaan ei ole Hessulle sellainen palkka jota se tavoittelisi intohimoisesti. Nenä ei siis pysy kädessä kiinni vaikka nakki olisi ihan näkyvillä! Pätkiä kyllä menee mutta enimmäkseen ei. Yritän kuitenkin vielä, tässä on nimittäin plussapuolena koiran rentous: se on hiljaa koko ajan! Lelupalkkauksessahan se pikkuhiljaa alkaa "menemään yli" ja haukkuminen yltyy.

Kun kävin itse juoksulenkillä tarkoitus oli jättää Hessu autoon odottelemaan. Se kuitenkin halusi ihan selvästi mukaan! Otin sen sitten pienelle verryttelylenkille, noin kilometri reipasta vauhtia jonka se sai juosta irrallaan. Mielissäänhän tuo oli, joskin kovavauhtisessa ravissa näkyy pieni aristaminen.

Juhannuksen kunniaksi Hessu pääsi (=joutui) uimaan. Timppa vei sen itse kahluuhaalareihin sonnustautuneena syvemmälle ja hihnalla ohjaili koiraa siellä. Kova kiire Hessulla oli rantaan eikä sitä kauaa vedessä pidettykään. Jospa tästä pikkuhiljaa etenemällä se saataisiin uimaan, ei ehkä ihan vapaaehtoisesti mutta vähän vähemmällä pakottamisella.

Ja se karvanlähtö... on ihan kauhea. Hessu puri minua käteen kun yritin irrotella aluskarvaa (sain ostettua sen harvemman halpakopio-coatkingin) ja tänään päädyin harjaamaan sitä sellaisella kumisualla missä oli n. 1mm pitkät nystyrät. Sen Hessu sieti, mutta jälki ei ole kovin tehokas. 

Hessu sai illaksi vielä juhannusheilan: Reena-sakemanni ei kuitenkaan saanut Hessun sydäntä sykkimään ainakaan kovin positiivisessa mielessä :D

680842.jpg