Hessu pääsi mukaan SCY:n tehotottis-päivään. Vetäjänä oli se samainen Väiski, jolle olemme epäonnekkaasti esittäneet niitä BH-liikkeitä... pyysinkin heti alkajaisiksi häntä antamaan vinkit miten moisesta läpi päästäisiin?!
Tehtiin enimmäkseen seuraamista, muutama liikkeestä istuminen (jotka onnistuivat heti kun en muistanut että ne on hankalia!) ja muutama maahanmeno, jota nopeuttaakseen Väiski käski painaa koiraa niskasta alas - jatkossa sitten riittää pelkkä kämmenen avaus vihjaisemaan koiralle mitä pitää tehdä.
Mutta tärkeimpään, eli niihin seuraamisjuttuihin:
Palkkailin aluksi patukalla, sitten kun pientä kyllääntymistä oli havaittavissa, vaihdoin maksalettuihin. Molemmista Hessu palkkaantui ihan OK. Suorat seuraamiset pidettiin lyhyehköinä, ja aina kun koiran kontakti katosi, käännös oikeaan tai täyskäännös. Aloitukset "lennosta". Vasemmalle käännökseen Väiski neuvoi jalkatekniikan, jota mun täytyy kyllä harjoitella ensin ilman koiraa. Oikealle käännökset oli hyviä, mutta täyskäännöksiin mun täytyy hidastaa vauhtia.
Henkilöryhmässä ihan radikaali muutos tapahtui, kun aloin vaihdella tempoa. Jos koira jää nuuhkuttelemaan lisää vauhtia ja niitä käännöksiä täälläkin, yllätetään koira vaikkapa täyskäännöksellä keskellä ryhmää. Johan alkoi pelittää!
Nyt tuntuu siltä että voisin vielä kerran käydä yrittämässä sitä BH:ta. Tänä syksynä ei kokeita enää ole, mutta heti keväällä sitten...
239816.jpg